Autobrand, politie roept op om alert te zijn

maandag 20 september 2010

Maandag 20 september is er een autobrand geweest aan de Olmstraat in Almelo.
Rond 02.30 uur werd er melding gedaan van de autobrand. Door direct ingrijpen was het vuur snel onder controle. De auto moest worden weggesleept.
Politie Twente roept mensen op alert te zijn bij autobranden in Almelo en als er zaken zijn die ze niet vertrouwen direct contact op te nemen met de politie via 0900 8844 of anoniem via 0800 - 7000.
De politie neemt ook de brand van 1 augustus mee in het lopende onderzoek. Er is een melding via burgernet uit gedaan die nacht.
*Burgernet Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeenten en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Door de ogen en oren van burgers te gebruiken, kunnen burgers direct helpen de leefomgeving veiliger te maken. Vanaf 1 juli 2010 kunnen Burgernetacties worden ingezet in Almelo. De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement. De Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele)telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Na afloop ontvangen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers een bericht over de afloop van de actie. Elke inwoner (16 jaar of ouder) van Almelo kan zich aanmelden. Ook als u niet in Almelo woont, maar er wel werkt, kunt u zich aanmelden op uw werkadres. U kunt zich aanmelden met uw mobiele telefoon en/of vaste telefoon. Aanmelden kan via internet: www.burgernet.nl of via de antwoordkaart die in Almelo is verstuurd.

bron: politie.nl | Categorie: brand


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Enter | 112 alarmeringen Enter | Goedkoop Tanken in Enter | Supermarkten in Enter | Weerbericht Enter