Politie pakt ‘nepagent’ op

vrijdag 1 april 2016

Wierden - Een 35-jarige man uit Almelo deed zich voor als politieagent en probeerde bij een bergingsbedrijf in Wierden om toegang te krijgen bij een in beslag genomen auto.

Donderdagmiddag 31 maart meldden zich een man bij een bergingsbedrijf in Wierden. Hij droeg een regenjas met het opschrift 'Politie'. De man gaf zich uit voor een politiemedewerker en zei dat hij een technisch onderzoek wilde uitvoeren. De eigenaar van het bergingsbedrijf vertrouwde de man echter niet en alarmeerde de politie. Ondertussen stapte de ‘nepagent’ bij een andere man in de auto en reed weg.

Aanhouding

Politieagenten zagen net voor de bebouwde kom van Enter de betreffende auto rijden. De auto werd daarop gecontroleerd. De bijrijder, een 35-jarige man uit Almelo, kon geen geldig identiteitsbewijs tonen. Hij wordt verdacht van het zich valselijk uitgeven als politiemedewerker en werd hiervoor aangehouden. De bestuurder, een 47-jarige man uit Almelo, werd aangehouden omdat hij verdacht wordt van medeplichtigheid.

In de auto werd een oud-model regenjas van de politie aangetroffen. Deze jas zat onder de stoel van de bestuurder.  De mannen zijn opgesloten. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de politiejas en de bedoeling van de mannen op het terrein van de autoberger.

 

2016157243

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Enter | 112 alarmeringen Enter | Goedkoop Tanken in Enter | Supermarkten in Enter | Weerbericht Enter