Hennepkwekerij aangetroffen

dinsdag 10 maart 2015

Almelo - Naar aanleiding van een anonieme melding werd een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Brucknerstraat in Almelo aangetroffen.

In de kruipruimte van de woning werden 218 hennepplanten en de benodigdeapparatuur in beslag genomen.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuurvernietigd. De 53-jarige bewoner werd aangehouden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijkzowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruikgemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd.Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schadeaan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemenin de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondomde woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook vooru. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurtgekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem:0800-7000.

(2015102269)

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Enter | 112 alarmeringen Enter | Goedkoop Tanken in Enter | Supermarkten in Enter | Weerbericht Enter