Hennepplantage ontdekt in woning

dinsdag 21 april 2015

Almelo - Naar aanleiding van een melding werd op maandag 20 april een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Karelia in Almelo aangetroffen.

In de woning werden 160 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslaggenomen. In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten enapparatuur vernietigd. De 55-jarige bewoner werd voor verhoor aangehouden.Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijkzowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruikgemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd.Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schadeaan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemenin de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondomde woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook vooru. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurtgekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem:0800-7000.

(2015130451)

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Enter | 112 alarmeringen Enter | Goedkoop Tanken in Enter | Supermarkten in Enter | Weerbericht Enter